Naar homepageVoeg toe aan favorietenInloggen adverteerder

INFORMATIE

Nuttige informatie over Manicures.be

Manicures.be maakt het zoeken naar een manicure of nagelstyliste erg eenvoudig en biedt u een helder overzicht van de beste manicures en nagelsalons in Vlaanderen.

Onderstaand vindt u vast wat algemene informatie over behandelingen binnen de nagelsalon en bij de manicure, echter iedere salon heeft zo haar eigen specialisatie, producten en unieke karakter. Kijk gauw verder bij de salons en manicures in uw eigen regio...

MANICURE-BEHANDELINGEN

Geschiedenis: Het woord "manicure" is afgeleid van Latijn: manus voor de "hand" Cura voor "zorg." Manicuren begon 5000 jaar geleden. In India gebruikt(e) men henna voor de manicure.

De manicurebehandeling:  Een manicure is een cosmetische schoonheidsbehandeling voor de vingernagels en handen uitgevoerd thuis of in een nagelsalon door een erkend manicure of nagelstylist. Een manicurebehandeling is niet alleen een behandeling voor de natuurlijke nagels, maar ook voor de handen. Een manicure bestaat uit reinigen, het vijlen van de nagels, de vormgeving van de vrije rand, behandelingen, massage van de hand en de toepassing van verzorgende en/of kleurende lak(ken). Er zijn naast standaard manicurebehandelingen ook specialistische behandelingen voor mensen met een aandoening of bij bijvoorbeeld problemen als nagelbijten.  

Franse manicure (French Manicure); momenteel erg populair, is ontworpen om als het ware natuurlijke nagels te simuleren en wordt gekenmerkt door natuurlijke roze basisnagels met witte tips. De uiteinden van de nagels zijn wit geschilderd, terwijl de rest van de nagels worden gepolijst en nadien gelakt in een roze of een geschikte naturel-lak. French manicure heeft haar  hun oorsprong in het achttiende-eeuwse Parijs en was populair in de jaren 1920 en 1930 en uiteraard in het heden.

Voor een uitgebreid en persoonlijk advies dient u altijd informatie in te winnen bij een ervaren en gediplomeerd manicure of nagelstyliste.

 

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Database & website © Concept Department / Manicures.be